Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Θεσμικά ικτερικά ζητήματα

Αχ, ο πέρσοναλ τρέινερ στα ντραμς με έχει ξεσκίσει κανονικά στις πρόβες για το επερχόμενο λάιβ των Ίκτερων... Και μετά τον τρέινερ στα ντραμς, σειρά έχουν οι τρέινερς στην κιθάρα και στην μελλόντικα και τέλος ο τρέινερ στο ευγενές όργανο του γιουκαλιλίου, το οποίο χρειάζεται απαραιτήτως για να ερμηνεύσω τη σπαραξικάρδια ερωτική μας μπαλάντα ‘Σκορβούτο’:

«Έφυγες και μ’ άφησες στων αναμνήσεων το βούρκο,
έφυγες και έπαθα ο άμοιρος σκορβούτο...»

Εξουθενωμένος από τις ατέλειωτες πρόβες, γυρίζω σπίτι και συγχωρήστε με που μετά δεν έχω τη δύναμη και το κουράγιο για να δώσω τη δέουσα προσοχή στους πολυπληθείς και πολυαγαπημένους γκρούπις του συγκροτήΓματος. (Για Ν. θα με καλύψεις αγόρι μου;) 'Ομως θα πρέπει να επισημάνω και να τονίσω την αξιοσημείωτη και υπερπολύτιμη συνεισφορά της Χα Ξου στους Ίκτερους. Και μόνο το γεγονός ότι είναι αυτή που τράβηξε την ιδρυτική μας ικτερική φώτο την καθιστά επίτιμο πρόεεεε γκουχ! γκουχ! μέλος ήθελα να πω. Οι προτάσεις της δε, στο παρθενικό μας ικτερικό post ασφαλώς και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά τη σύνταξη της διακήρυξης της ίδρυσης του συγκροτήΓματος των ‘Ίκτερων’, η οποία θα λάβει χώρα εν ευθέτω χρόνω.

Νομίζω όμως, θεωρώ και πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωστοποιήσουμε στους φαν των ‘Ίκτερων’ -τώρα που είναι καιρός- ότι, παρά την όποια εικόνα αρμονικής συνύπαρξης των μελών των Ίκτερων, η αλήθεια είναι ότι μεταξύ μας, έστω και τεχνηέντως, δεν τα πηγαίνουμε καθόλου καλά. Παρότι με άκρως ειρηνικό τρόπο ξεκαθαρίσαμε αμέσως το σημαντικότατο θεσμικό ζήτημα που αφορούσε το ακριβές επίσημο όνομα του συγκροτήΓματος -καυγαδίζοντας επί ώρες ρίχνοντας ο ένας στον άλλον κιθάρες και πιατίνια- απορρίπτοντας τα διάφορα προτεινόμενα ονόματα, όπως για παράδειγμα τα πολύ έντεχνα (Αφοι Ίκτεροι, Για Ν. και Να Σο Ίκτερος, Να Σο και Για Ν. Ίκτερος), τα πολύ ελαφρά (Τα Ικτεράκια), τα πολύ ημιχιπχοπάδικα (Ημιίκτεροι), τα πολύ λαϊκά (Ικτερική Κομπανία, Τα παιδιά με τον Ίκτερο), τα πολύ εφοριακά (Ίκτεροι & ΣΙΑ ΟΕ), τα πολύ ροκεντρολάδικα (The Ikteri), τα πολύ μπλουζίστικά (The Ikteri band), τα πολύ ημισόλο καριέρας (Για Ν. & The Ikteri, Να Σο & The Ikteri), τα πολύ λιτά (Ίκτεροι) και τελικά καταλήξαμε στο σοφόν αλλά σαφές Οι Ίκτεροι, δεν είναι λίγες οι φορές που για άλλα δημιουργικά ζητήματα φτάσαμε στο σημείο να πλακωθούμε, να ανταλλάξουμε βουδοπαναγίες, να μαλλιοτραβηχτούμε (δυστυχώς σε αυτήν την μάχη πάντα έχανα), να μην μιλιόμαστε για εβδομάδες ολόκληρες.

Φίλες, φίλοι και φαν των Ίκτερων. Μάθετε ότι εμείς οι Ίκτεροι δεν είμαστε αγαπημένοι. Δεν είμαστε αγαπημένοι εσκεμμένα. Γιατί ένα συγκρότηΓμα που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει απαραιτήτως να δημιουργεί στους κόλπους του προστριβές, οι οποίες θα το οδηγήσουν στη διάλυσή του, η οποία διάλυση φυσικά με τη σειρά της θα το οδηγήσει σε ένα reunion, κάτι που φυσικά (όχι χημικά; ΓΣ) θα αποφέρει αρκετά εκατομμύρια στα μέλη του συγκροτήΓματος. Για αυτό και εμείς, ως σοβαρό και παραδόπιστο γκρουπίδιο, προπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε λόγους για να μαλώνουμε, με την ελπίδα ότι κάποτε θα καταφέρουμε να διαλυθούμε.

Να ένα άλλο ζήτημα που μπορεί άνετα να αποτελέσει την αφορμή για έναν νέο καυγά, άσε το γεγονός ότι έτσι μπορεί και να μας γράψουν τα μουσικά περιοδικά και οι εφημερίδες: Άραγε στο ένθετο του πρώτου μας cdγιού που θα κυκλοφορήσει μετά το τέλος της τουρνέ μας στην Αλάσκα και στις τούνδρες της Σιβηρίας, εκεί που θα λέει «Τους Ίκτεροι αποτελούν», ποιο όνομα θα αναφέρεται πρώτο; Θα λέει μήπως «Τους Ίκτεροι αποτελούν οι Για Ν. και Να Σο» ή μήπως θα λέει: «Τους Ίκτεροι αποτελούν οι Να Σο και Για Ν.»;

Και, για να κάνω την αρχή του καυγά θέλω να δηλώσω: «Ατάλαντε Για Ν., μάθε το ότι ΕΓΩ είμαι η φίρμα εδώ μέσα και το δικό μου όνομα θα μπει πρώτο!»

13 σχόλια:

John G. Simandiras είπε...

Άσε το άλλο: αυτή η έντονη και παροιμιώδης διχογωμία μας για τους μπράουσερ: γκοτζίλα εσύ, εξπλόρερ εφτά (αλλά μόνο εφτά) εγώ. Πάλι καλά που συμφωνούμε ότι ο Russell Hopkinson είναι ένας ατάλαντος (από την Αταλάντη) λαπάς.

ΓιάννηςΊκτερος

John G. Simandiras είπε...

Ξέρω, δεν βάζεις Τράκερ στο ikteri.blogspot.com, φοβούμενος ότι το νέο μας μπόλογκ θα επισκΧιάσει και του τερτούλ και της παοιδγια.

Γ.Ι.

John G. Simandiras είπε...

Τα cd μας δεν θα έχουν ένθετα. Θα είναι έκθετα.

γ-ι-5-0

haxou aka joy! είπε...

(Ακολουθεί σχόλιο ικτερικού τύπου:)

Πσσσιιιτ! Πσσσιιιιτ!

Να Σο!

Σου πω!...

Χωρίς διάθεση να σπείρω διχόνοιες ανάμεσά σας, ο Για Νι ΗΔΗ ΣΕ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ!
Εσύ ντραμς και μελόντικες κι αυτός βόουκαλς; Ούτε το γιουκαλίλι δε σε σώνει από αυτό το ρεζίλι!
Σαν να λέμε τώρα ότι θα σε χώσει πίσω πίσω στη σκηνή κι αυτός θα είναι μπροστά!
Σε λίγο θα σου ζητήσει να γίνει και φροντμαν του συγκροτήματος, να μου το θυμηθείς!
Άσε που εσένα σε ανάγκασε να μάθεις τρία όργανα κι αυτός παίζει μόνο ένα (ποιο;)
Ακόμα, βρε αδερφέ, και στη φωτογραφία, έχει γείρει πίσω και σου βγάζει τη γλώσσα!

Δεν ξέρω. Εγώ πάντως δε θα το ανεχόμουνα αυτό.

οοοοοοοοοοοιιιιιιιιιιιιι!

Υ.Γ. Τώρα που σου άνοιξα λίγο και το άλλο μάτι, μπορείς, σε παρακαλώ, να μου στείλεις και τη δική μου φοβερή φώτο από τους μπέρντμαν;

John G. Simandiras είπε...

χα ξου, δεν κατάλαβες. είμαι ...backman. πράττω backing vocals.

γσ

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Για Ν., γκοτζίλας και πάλι γκοτζίλας! Όχι φυσικά (και χημικά) στον χαζόexplorer που σε θεωρεί ηλίθιο και κάθε φορά που μπαίνεις στα σχόλια σε ενημερώνει λες και μπαίνεις σε ναρκοπέδιο!

Συμφωνώ όμως. Όντως, αυτός ο Russell Hopkinson άχρηστος! Ουτε μια μπακέτα δεν μπορούσε να πιάσει να χτυπήσει τα τύμπανά του την Παρασκευή στους Radio Birdman! Τι να κλάσει μπροστά στην κλάση μου...

Αμάν έτερε Ίκτερε, τον έβαλα τον παλιοτράκερ σου, με έφαγες, που όλα θέλεις να τα μαθαίνεις!

Τελικά δεν υποφέρεσαι! Απορώ πως θα την βγάλω την εικοσαετή περιοδεία μαζί σου...

Άσε, άσε Χα Ξου. Τον ξέρω τι κουμάσι είναι του λόγου του. Τα έχει χώσει όλα σε εμένα, έχει μπει τάχα μου backman στο συγκρότηΓμα -μας παίζει τώρα την αθώα περιστέρα βλέπεις- και μετά όταν δεν θα βρίσκουμε τραγουδιστή (να το θυμάσαι, όλοι οι υποψήφιοι για την θέση θα του βρωμάνε κι ας έχουν κάνει μόλις μπάνιο) θα βρει την λύση να φύγει από πίσω και να έρθει μπροστά. Όχι ότι το θέλει, αλλά να, ας όψεται η ανάγκη...

Μωρέ φυλάγομαι καλά, μην ανησυχείς!

Υ.Γ.: Εγώ τα cd μας λέω να μην έχουν' εξώφυλλο.

ΝάσοςΊκτερος

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Μόλις έλαβα με mail μια ικτερικότατη φώτο ενός δυνητικά νέου μέλους του συγκροτήΓματος μας από την αξιότιμη αδερφή και ακραιφνή αδαμαντίστρια Δανάη.

Δεν γνωρίζω αν με την αποστολή τής καθαρά ικτερικής φωτογραφίας της εκφράζει και την επιθυμία της να μπει στο γκρουπίδιο μας, όμως εγώ από τώρα σκέφτομαι τη θέση που θα μπορούσε να αναλάβει στο σχήμα μας. (Αλήθεια Για Ν., πόσες γωνίες έχουμε;)

Αυτήν την στιγμή Δανάη μου υπάρχουν, δύο θέσεις ελεύθερες. Η μια είναι αυτή του "γενικού χειριστή τριγώνου", (αν δηλαδή χρειαστεί να παίξουμε τα κάλαντα ή αν πάθουμε λάσχτιχο στο δρόμο) και η άλλη είναι η θέση του ανιματέρ του κοινού μας ο οποίος θα αναλάβει την σημαντική αποστολή της -επιπλέον- εμψύχωσης και ενίσχυσης του πάθους στο ακροατήριο μας στις συναυλίες μας;

Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως παίζεις μπάσο; Αν όχι, τότε μπορούμε να σου δώσουμε την θέση αυτή, αν θέλεις βέβαια. (Τρέμε Τόλη Δεληγιάννη!..)

Θα περιμένω την απάντηση σου γιατί αρχίσουμε να ορίζουμε αρμοδιό'ητες!

Να Σο Ι Κτε Ρος

John G. Simandiras είπε...

όχι, ρε πούστη μου! κι εγώ μόλις φανταζόμουν το εξώφυλλο του τρίτου, του πέμπτου και του δέκατου cd μας! να σο πω: τι πειράζει να έχουν μόνο εξώφυλλο και όχι περΓιεχόμενο; τα cd μας να είναι θήκες άδΓειες. αλλά ΜΕ εξώφυλλο!

γι

Ανώνυμος είπε...

Να Σο, όταν λες Μπά Σο, φαντάζομαι εννοείς το χάλκινο -πνευστό- μπάσο που έχουνε στις φιλαρμονικές; Ή μήπως κοντραμπάσο; Ή ακόμα καλύτερα μποθ οβ δεμ; Ταυτόχρονα;

Τσκ, λάστιχο... Μα, ένα συγκρότημα σαν τους Ίκτερους πρέπει να έχει το δικό του αεροπλάνο ή έστω ελικόφτερο. Βαμμένο κίτρινο. Αλλά ένας γενικός χειριστής τριγώνου πάντα χρειάζεται. Κρίμας που δεν παίζω τρίγωνο, μόνο κανονικό οχτάγωνο, τέτρις, βιόλα ντα γκάμπα και λεμονοστύφτη.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Σιγά μην βάλουμε πνευστά στο συγκρότηΓμα Ξι Α!
Όχι δηλαδήΣ επείδηΣ φυσάνε ένα οργανάκι της πλάκας ναούμε να κολλάμε στους αλήτες βαρέα και ανθυγιεινά...
Μέχρι να περάσει αυτό το νομοσχέδιο πνευστά γιοκ στους Ίκτερους!

Όσο για το άλλο θέμα εμείς είμαστε αντεργκράντ φάση και έτσι (ή έτσι και αντεργκράντ φάση) και κυκλοφορούμε με φολκσβαγκεν βαν μοντέλο δεκαετία 60.

Σαν την Ευριδίκη και τον Κοργιαλά ένα πράμα.

Νάσος Ίκτερος

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Πρόσεξε όμως καλά την είδηση!

Θα δεις ότι άμα βάλω τον έτερο Ίκτερο Για Ν. να παίξει τα πνευστά στο συγκρότημα τότε θα κολλάει ΤΡΙΠΛΑ σε παρακαλώ ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά!

Θα είναι και μουσικός πνευστών οργάνων
και εκφωνητής ραδιοφωνικού σταθμού αλλά
και τραγουδιστής νυχτερινών κέντρων (έστω μπακινγκ βούοκαλς)!

Μα από παντού τα παίρνει αυτός ο άνθρωπος!

να

Ανώνυμος είπε...

Διάολε, και ήμουν καλή στη μελόντικα όταν ήμουν μικρή. Το "Καλην ημέραν άρχοντες" το έπαιζα, το φυσούσα δηλαδή, με κλειστά μάτια..

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΕ ΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑΤΖΗΔΕΣ; Αυτό δεν το ήξερα. Εμ, είναι που βρίσκονται συνέχεια μέσα στη ραδιο-ενέργεια...

Μα και η μελόντικα πνευστό δεν είναι; Λες τον ΓιαΝ, αλλά στην πραγματικό'ητα τα θες όλα για σένα.

Ευριδίκη και Κοργιαλάς... ΓΙΑΞ.