Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

"Αγανάχτηση" a capella

Ένα τραγούδι γεννιέται!
Οι Ίκτεροι σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουν ένα σπάνιο ντοκουμέντο που χρόνια αργότερα θα αποκτήσει κολοσσιαία αξία, το οποίο καταγράφει την στιγμή της γέννησης του νέου τους τραγουδιού με τίτλο "Αγανάχτηση". Οι Ίκτεροι καθώς εξαπανέκαθεν πάντα ήταν ρηξικέλευθοι, έτσι και τώρα δεν περιμένουν να αποκτήσουν τα αρχεία τους αξία για να τα δημοσιεύσουν έναντι αδράς αμοιβής, όπως συνηθίζουν τα κοινά γκρουπίδια, αλλά δίνουν από τώρα την δυνατότητα στους τρισεκατομμύρια φαν τους να αποκτήσουν απολύτως δωρεάν το πολύτιμο αρχειακό υλικό τους. Κατεβάστε και μάθετε πώς γεννήθηκε το τραγούδι τους "Αγανάχτηση" και ακούστε την πρώτη του εκτέλεση σε μορφή a capella ερμηνευμένο σε δύο εκδοχές από τον Για Νι.


"Αγανάχτηση" a capella


Update:
Το τραγούδι των Ίκτερων "Αγανάχτηση", που σε αυτό το ποστ έχετε την δυνατότητα να ακούσετε στην παρθενική και αρχέγονη μορφή του, υπάρχει η σκέψη να το ποιήσουμε ως το μπιτάτο κομμάτι των Ίκτερων. Ένα συνεχές ρυθμικό, μελωδικό και ανεβαστικό μπιτ και το δεύτερο τέικ από την παρούσα ηχογράφηση να μπαίνει εμβόλιμα στην μουσική λειτουργώντας ως λούπα. Δηλαδή:
...μπούκα, μπούκα, μπουκα, μπουκα, "Αγανάχτηση!". Μπούκα, μπούκα, μπουκα, μπούκα,"Αγανάχτηση!". Μπούκα, μπούκα, μπούκα, μπουκα,"Αγανάχτηση!"... κ.ο.κ.
Κάποια στιγμή σε ένα άλλο ποστ θα πρέπει να θέσουμε επί τάπητος και το θέμα των γκεστ συγκροτημάτων τα οποία από την στιγμή της γέννησης των Ίκτερων έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε κάποιο από τα τραγούδια μας. Έτσι σε αυτήν την εκδοχή της "Αγανάχτησης" θα μπορούσαμε να δεχτούμε την πρόσκληση κάποιου παγκοζμιού φήμης συγκροτήματος για να μας συνοδεύσει και να βάλει το ρυθμικό μπιτ κάτω από το δικό μας τέικ. Να Σο

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο,μπράβο! Ακολουθείτε κι εσείς την τακτική των Radiohead.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Σε παρακαλώ πολύ ανώνυμε! Εμείς τα τραγούδια μας τα δίνουμε δωρεάν! Δεν ζητιανεύουμε από τους ακροατές μας χτυπώντας τους στο φιλότιμο τους.
Δώστε μας καλιέ ότι έχετε... Ό,τι προαιρείσθε καλιέ κύριε, δώστε και σε μας τους φτωχούς να πάρουμε κανένα σάντουιτς...

John G. Simandiras είπε...

δεν ακολουθούμε την ταχτική των αυτών (γιακ). δεν ζητήσαμε φράγκα. δεν ζητήσαμε φράγκο! αν κι εγώ είμαι τής άποπσης να την ακολουθήσουμε. ο να σο μειοψηfee.

γιάννης ίκτερος

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτήν την περίπτωση ,παρακαλώ, να μου αποστείλετε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού σας, προκειμένου να καταθέσω το σχετικό χρηματικό αντίτιμο.
Σας εύχομαι να ξεπεράσατε σε δημοφιλία τους (yeah!) Radiohead!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΠΙΑ! Όλοι μιλάν για το δήθεν "παράδειγμα των Radiohead". Βουίζει το Δίχτυο. Λες και ανακάλυψαν το φρη νταουνλόουντινγκ. Αμ, δεν είναι φρη. Και εάν θέλεις να ζητιανέψεις, πράξ'το αξιοπρεπώς. Ακουστική κιθάρα, πεζοδρόμιο, δίσκος για τα ψιλά.

ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗ! (σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, ήτανε λάηβ διασκευή της δικής σας Αγανάχτησης.)

ΥΓ. Συγγνώμη για την παράγραφο του οφφ-τόπικ ραντ. Επίσης συγγνώμη που διασκεύασα χωρίς να ζητήσω την άδεια των συνθετών.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗ! Μακράν καλύτερη και σίγουρα πιο παθιασμένη από την αρχική εκτέλεση!
κλαπ,κλαπ…

John G. Simandiras είπε...

Κσία Α,
δεν είναι πολύ ποπ η δΓιασκευή σου; Φιρί-φιρί το πας να σε πε κσι (α) ο ριπάμπλικ!
- - - - - - -
Ανώνυμο,
είναι αναμενόμενο η Κσί Α να τραγουδά πΧιο σωστά από μας. Δέκα χρόνια σολφέζ να μην πΧιάσουν τόπο; Δεγκζέρω αν θα κσεπεράσουμε τους ανεκδΓιήγητους σε δημο-φιλία. Eνδεχομένως να τους ισοφαρίσουμε σε ομοφυλο-φιλία.

Γιάννης Ίκτερος

Ανώνυμος είπε...

Ποπ; Χάου ντερ γιου! Δεν ήσουν στο λάηβ, άρα δεν ξέρεις! Ρώτα το Ανώνυμο να σου πει.

"Δέκα χρόνια σολφέζ...": Αυτό είναι το πρόβλημα, ΓιαΝ μ'. Οι σωστοί πάνκηδες δεν ξέρουν μουσική.

John G. Simandiras είπε...

σε μένα το λες, κσι α;

(αλλά πώς στα κομμάτΧια όλοι οι κακωσπρέpee πάνκηδες ξεκινάν ξεκούρδιστοι και μουσικώς αγράμματοι, ξύλα απελέκητα, και καταντούν σταζ δυζμάς τού βίου τους, έντεχνοι;)

γι

Ανώνυμος είπε...

Ε,όχι και ποπ η εκδοχή της Ξία. Προσωπικά την βρήκα μάλλον πανκοπροσανατολισμένη.
Γεμάτη από οργή και πάθος! Όπως ταιριάζει σε μία ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αδιαμφισβήτητα είστε ένα συγκρότημα που δε φοβάται τους μουσικούς πειραΓματισμούς.

haxou aka joy! είπε...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά τα τραγούδια σας έχουν μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΔΕΝΟΥΝ στιχουργικά και υφολογικά μεταξύ τους, γεγονός που σχεδόν υπαγορεύει και τον τρόπο που θα πρέπει να διαδέχονται το ένα το άλλο στο σιντί ή στο πλέη λιστ ενός μελλοντικού live.

Ενδεικτικά, προτείνω την εξής σειρά:

1. Πειραγματικά

2. Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του lounge

3. Οι Ίκτεροι

4. Αγανάχτηση

(Η διασκευή της συναδέλφου σας μουσικού Ξι Α, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συμπεριληφθεί κι αυτή στον ψηφιακό δίσκο. Ίσως με τη μορφή bonus dvd-cd, για να ανεβεί και η άτιμη-τιμή του προϊόντος)

John G. Simandiras είπε...

χα ξου,

εκούσα-άκουσα (η ακοή μου σκίζει), είσαι ήδη αναπόσπαστη δομολειτουργικιά μονάδα των Ίκτερων. παρατρίχα μέλος.

(γιατί το tracklisting ενός cdγιού είναι μπεγάλος μελάς. thanks for doing the dirty job of the song sequence of our first album.)

ωραίααα... τα τΥραγούδΓια πληθαίνουν, το tracklisting παίρνει να δΓιαμορφώνεται, κάπΧοιος να κάνει το εκσώφυλλο, ρε παιδΓιά!)

γιάννης ίκτερος

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Είναι πολλά τα θέματα που ανοίξατε αλλά δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να επεκταθώ σε όλα. Είναι που πρέπει να προλάβω το μάστερκλας που θα δώσω σε λίγο στο καρναφεστιβάλι κινηματογράφου και φυσικά πρέπει να μεγαλώσω λίγο και των αριθμό των ταινιών που θα δω γιατί το μέγεθος της ποσότητας των ταινιών άσχετα με τι λένε μετράει.
(Ξέρετε τον γνωστός διάλογο μεταξύ φεστιβαλοάρρωστων ε;
-Πόσες ταινίες είδες μέχρι τώρα; -25 πόντους...)

Θα μιλήσω λοιπόν (ένα "λοιπόν" δικαιούμε) για το θέμα που έθεσε η συμπαίχτρια Χα Ξου. Το θέμα της σειρά και της συνοχής των τραγουδιών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Συμφωνώ με την σειρά που έβαλε τα κομμάτια μας (ωραία αμφισημία αυτή!) μόνο που πρώτο τραγούδι στο cd είναι ένα που ακόμη δεν το έχουμε ηχογραφήσει όμως είναι στο πρόγραμμα να γίνει. Θα είναι το τραγούδι "Το Πειρατικό" το οποίο μόλις θα ξεκινάει το cd να παίζει το τραγούδι από την πρώτη στιγμή θα παίζει χάλια ή θα κολλάει τρομάζοντας των ακροατή ("Όχι ρε γαμώτο, μάπα το πειρατικό που πήρα...") δίνοντας έτσι ανάγλυφα την ψευδαίσθηση της ποιότητας ενός πειρατικού/αντεγραμένου σιντγιού.

Σχετικά με τη Χα Ξου συνεχώς με κάθε ενέργεια της και κάθε σχόλιο της αποδεικνύει ότι ένα ενεργότατο μέλος των Ίκτερων. Για τον λόγο αυτό παίρνω την πρωτοβουλία και την καλώ ως ένα μέλος αυτού του ικτερομπλοκιδίου να μπορεί να ποστάρει με επίσημο τρόπο τις πρωτάσεις (τις πρώτες -ήτοι τζαμάτες- της προτάσεις).

Άλλωστε είναι παρούσα και στην φωτογραφία των Ίκτερων. Ο φωτογράφος είναι πάντα παρών σε μια φωτογραφία του.
Γουέλκαμ!

haxou aka joy! είπε...

Αγαπητέ μου Να Σο, σ΄ευχαριστώ. Το ξέρεις ότι κι εγώ με τη σειρά μου σε εκτιμώ βαθύτατα και θαυμάζω το ταλέντο σου (...αλήθεια, αυτό το ...κλας που θα κάνεις τι είναι;)

Για Νι, παρόλα τα καλά σου λόγια, αυτή την προσβολή δεν μπορώ να την καταπιώ. "...ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ";
Καλύτερα μα μην είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ μέλος, παρά ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ!
Μια ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΥ, το γένος ΤΡΙΧΑ είναι βρισιά να την αποκαλούν έτσι! ΓΕΝΕΙΑΔΑ, ναι! ΜΟΥΣΙ, μάλιστα! Άντε και με το ΜΟΥΣΤΑΚΙ ακόμα, συμβιβάζομαι! Άλλά ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΠΟΤΕ!

ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗ! (Αυτή τη φορά διασκευασμένο από τη Χα Ξου)

θα τραβήξω τις κοτσίδες μου!

ΝΑ!

ΤΙΣ ΤΡΑΒΑΩ!

(ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΥΤΣ!)

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Αυτό το ...κλας Χα ήταν να το κάνω αλλά τελικά άργησα να ξυπνήσω και δεν πήγα.