Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Συναυλία στο ΜΜΦ για τον εορτασμό των 300 χρόνων από την γέννηση του Για Νι Ίκτερου

Αντιγράφουμε άρθρο της Ελευθεροτυπίας το οποίο δημοσιεύεται στο φύλλο της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2268:

"Τριακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη Για Νι Ίκτερου και από την αρχή του 2268, έτους χαρακτηρισμένου και ως "Έτος Για Νι Ίκτερου", πολυάριθμες και ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν λάβει χώρα σε κάθε σημείο του πλανήτη, με τη Φλώρινα ως γενέτειρα του Για Νι (τη Φλόριδα θέλει να πει ο συντάκτης, πάλι παραπληροφορημένη η Ελευθεροτυπία / σημείωση Για Νι) αλλά και ως τόπο καταγωγή του έτερου Ίκτερου Να Σο, να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία αυτών αλλά και τη Θεσσαλονίκη -όπου οι Ίκτεροι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους- να ακολουθεί κατά πόδας. Οι εκδηλώσεις ως το τέλος του 2268 υπερβαίνουν τις 7.000, συμπεριλαμβάνοντας την αφρόκρεμα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος.

Η σημερινή ημέρα 2 Δεκεμβρίου 2268 αποτελεί την κορωνίδα των εορτασμών αυτών, καθώς τα 300 χρόνια από τη γέννηση του κολοσσιαίου μας μουσικού συμπληρώνονται ακριβώς τη μέρα αυτή. Το ενδιαφέρον όλου του κόσμου ανά την υφήλιο είναι στραμμένο στην πόλη της Φλώρινας, όπου απόψε στο κτήριο του Μεγάρου Μουσικής της πόλης, σε αυτό το μοναδικού κάλλους (κάλου όχι; / σημείωση Για Νι) αριστούργημα της αρχιτεκτονικής και αντικείμενο παγκοσμίου θαυμασμού, θα δοθεί συναυλία με έργα των Ίκτερων. Στην κολοσσιαία εκδήλωση θα εκτελεστούν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε το "Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της lounge", το "Πειραγματικά" και ασφαλώς η μεγάλη επιτυχία των Ίκτερων, η οποία και τους χάρισε την καθολική αναγνώριση, "Αγανάxτηση".

Παρόντες στην αποψινή εορταστική εκδήλωση αναμένεται να είναι πλήθος ανθρώπων της παγκόσμιας κοινότητας των γραμμάτων και της τέχνης, πολιτικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρών στην αποψινή συναυλία θα είναι και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους ο δέκατος τρίτος, ο οποίος αναμένεται να καταφτάσει σήμερα
στις 14:30 στον διεθνή αερολιμένα της Φλώρινας "Ίκτεροι", όπου θα τον υποδεχτεί ο κυβερνήτης της ελληνικής πολιτείας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο δέκατος πέμπτος και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος αισίως φέτος στις 18 Οκτωβρίου συμπλήρωσε 350 χρόνια ζωής.

Τα εισιτήρια για την παράσταση, τα οποία κοστίζουν μία δραχμή, όσο ήταν πάντα και το αντίτιμο σε όλες τις συναυλίες των Ίκτερων, εξαντλήθηκαν άμα τη εμφανίσει τους στους χώρους προπώληση πριν από οκτώ μήνες. Με σκοπό να ικανοποιηθεί το πλήθος των φανατικών οπαδών των Ίκτερων, που με υστερικές εκδηλώσεις λατρείας κατέφτασε εδώ και εβδομάδες στην πόλη της Φλώρινας για τον εορτασμό και το οποίο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στο Μ.Μ.Φ., με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής της πόλης δύο γιγαντοοθόνες τεραστίων διαστάσεων στήθηκαν (καυλώσαμε με το ρήμα / σημείωση Για Νι) στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και θα προβάλλεται ζωντανά η μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Για Νι Ίκτερου.Τέλος, μετά το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία μιας σπάνιας και σχεδόν άθικτης από τον χρόνο ασφράγιστης εξάδας γραμματοσήμων χωρίς σαρνιέρα (με ζαρτιέρα! και με ζαρντινιέρα, την αυθεντική τού ξενοδοχείου ABC! / σημείωση Για Νι) με την ιδρυτική φωτογραφία των Ίκτερων. Η ιδιαιτερότητα αυτών των γραμματοσήμων που τα καθιστά ιδιαιτέρως σπάνια, εκτός του ότι αυτή η σειρά ήταν και η πρώτη η οποία είχε θέμα το συγκρότημα των Ίκτερων, είναι το γεγονός ότι, ενώ αυτή κυκλοφόρησε το 2008 στην Ελλάδα –τότε αυτόνομο κράτος- όπου το νόμισμά της από το 2002 ήταν το Ευρώ, η τιμή των συγκεκριμένων γραμματοσήμων, τα οποία θα βγουν απόψε στην δημοπρασία, κατά απαίτηση των Ίκτερων ήταν σε ένα παλιότερο νόμισμα της Ελλάδας, αυτό της δραχμής. Σύμφωνα με ερευνητές και αξιόπιστες μελέτες, ελάχιστα ήταν τα γραμματόσημα που το 2008 τυπώθηκαν με την παρθενική φωτογραφία των Ίκτερων και τα οποία φέρονται να κοστίζουν μία δραχμή. Αυτή η ασφράγιστη εξάδα θεωρείται από τους ειδικούς του φιλοτελισμού μια από τις σπανιότερες σειρές γραμματοσήμων.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την Εντατική Μονάδα Nεογνών στο Γενικό και Αόριστο Νοσοκομείο Miami, Fl, στην οποία Μονάδα τα μωράκια θα ανακουφίζονται από τον ίκτερο, αλλά όχι και από Τους ΄Ικτερους, φωτογραφίες των οποίων, μαζί με εκείνες τού Λένιν και τηζ Μαριάνκας Βραδινογιάννη, θα κοζμούν τους τοίχους και τα ταβάνια της Μονάδας. (σημείωση Για Νι)"

Οι Ίκτεροι. Ένα συγκρότημα για, χρρρ, φτύσιμο. (Για να μην αβασκαθούν)

5 σχόλια:

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Χρονια πολλά Για-Νι Α-Για-Νι! Καλά αυτό δεν είναι απλά επετειακό κείμενο είναι ένα τελείως φουτουριστικό μεταμοντέρνο κομπσοτέχνημα! Δυστυχώς μάλλον δεν θα παρεβρεθώ στη Φλώρινα τότε γιατί έχω ένα σημαντικό ραντεβού με τον γιατρό μου τον Αθανασιολόγο, διότι ανακάλυψε ένα κίτρινο χαπάκι που θα μου χαρίσει 1000 χρόνια ζωής (σαν τη σημερινή μου) ακόμη. Καλή τύχη και αν περισσέψει καμιά εξάδα γραμματόσημα ταχυδρομήστε τα στη γνωστή μου διεύθυνση...

Leigh-Cheri είπε...

Άντε, ας πράξω ντεμπούτο κι εγώ σ` αυτό το κιτρινιάρικο το μπλογκ!
Μήνυμα από το μέλλον;;;
Για Χρόνια Πολλά!
Φαίνεται θα μείνει διαχρονικό αυτό το Για Νι-κτερο. Old Time Classic δηλαδή.
Καλά λοιπόν, εύχομαι τα χρόνια που περνούν να σας ομορφαίνουν όλο και πΧιο...κίτρινα, κύρΓιε Για Νι:-)
Κι αφού τα καταφέρατε και μπήκατε και σε γραμματόσημα, άντε τώρα και σε χαρτονομίΖματα. Ή καλύτερα σε κίτρινα κέρματα κι οι δΓυο. Να παίζουμε κορώνα-γράμματα:
Για Νι - Να Σο !

Dr_MAD είπε...

Να τα χιλιάσουν τα παιδιά...

PS: Απορία ενός χαζού= καλά τόσα χρόνια μόνο 3 επιτυχίες έχουν? Α! και να δώσετε το μικρόφωνο στον Επίτιμο Jr. Να φέρει καλοτυχία και καλές πωλήσεις...

Ντη είπε...

Θέλω και γω γραμματοσημαντηρά...

Zpi είπε...

Ποποοο δεν έχω λόγια.
Να τα δισεκατομμυρΓιοστήσεις Για Νι.
Tertul ξεπέρασες ακόμα και τον εαφτό σου και καλά