Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ανοιχτό δελτίοΡύπου/ιδρυτικόΜανιφέστο

ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΟΙ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΓΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ τής Σαλονίκης, γεννήθηκαν οι Ίκτεροι, κάπΧοια στιγμή τού Οκτώβρη τού 2007. Ο Να Σο και ο Για Νι (Κινέζοι, τι άλλο;), έχοντας βαρεθεί να παρακολουθούν άλλα γκρούπΧια επί σειράν ετών, αποφάσισαν να ποιήσουν το δικό τους γκρούπι, τους Ίκτερους.

Ούτε ο Να Σο ούτε ο Για Νι ξέρουν να παίζουν μήτε να δΓιαβάζουν μουσική. Και δεν θέλουν να μάθουν.

Οι δΓυο τους είναι τα μόνα σταθερά μέλη των Ίκτερων.

Γύρω από τον Να Σο και τον Για Νι, συσπειρώνονται –ανάλογα με το πρότζεκτ- δΓιαφορετικοί (άλλοτε μυστικοί, άλλοτε φανεροί) συνεργάτες. Κομμώτριες, μουσικοί (που ξέρουν μουσική), κειμενογράφοι. Και άλλοι. Τυχάρπαστοι ή δΓιακεκριμένοι.

Οι Ίκτεροι είναι το μοναδικό συγκρότηΓμα, που δΓιαλύθηκε πριν καν δημιουργηθεί, ώστε να αποφύγει το φάζμα τήζ δΓιάλυσης. Είναι σαν να επιλέγεις να πεθάνεις, πριν καν γεννηθείς. Τι να μασήσεις από θανατοφοβία μετά;

Η δόξα είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Να Σο και τον Για Νι, καθώς έκαστός τους είναι καταξΧιωμένος στον τομέα του, πολύ πριν τη δημιουργία τού γκρουπ. Ο μεν Να Σο στο επιχειρηματιλίκι (εισαγωγαί γυναικών), ο δε Για Νι στην ΟδοντΓιατρική (εξαγωγαί οδόντων).

Ώσπου να πεις «κίτρινο», οι Ίκτεροι έχουν ηχογραφήσει την πρώτη τους, κολοσσιαία, αποτυχία. Λέγεται ‘Αγανάχτηση’, και δΓιατίθεται για δωρεάν κατέβαζμα από το web τους, www.ikteri.blogspot.com.

Oι Ίκτεροι είναι δΓιαθέσιμοι για συνεντεύξεις και καταστροφές εκπομπών, είτε κατά μόνας είτε και τα δΓυο τους μαζί.

Πας ενδΓιαφερόμενος βαράει αλύπητα στο nasos_a@yahoo.gr ή στο johnsimandiras@hotmail.com.

KANE KAI ΣΥ ΜΙΑ ΥΠΕ-ΦΤΗΝΗ ΠΡΑΚ ΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΙΚΤΕΡΟΥΣ. ΔΩΣ’ ΤΟΥΣ 0,01 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΡΑΔΓΙΟΦΩΝΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΙΣΤΕΣ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΚΟΠΧΙΑ ΤΗΣ ‘ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗΣ’, ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟ-ΛΙΣΤΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ «ΛΑΔΩΣΟΥΜΕ», ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΡΑΔΓΙΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΟΒΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΑΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

10 σχόλια:

haxou aka joy! είπε...

Οι Ίκτεροι είναι και το ΜΟΝΟ συγκρότηγμα σήμερα που δεν κρύβεται πίσω από τα φτιασίδια του σταρ σύστεμ, δήθε-μου τάχα-μου ντιβισμούς και συμπεριφορές του τύπου: "δεν μπορώ γιατί είμαι κάπως-και-καλά", αλλά, αντίθετα, ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ που κρύβεται πίσω απ΄όλα αυτά. Κι όχι μόνο από αυτά...

ντριγκι-ντραγκ!

Τσακάτε, μάγκες, ένα λεπτό του ευρώ κι από με.

Ντη είπε...

Να πράξω μια ερώτηξη?Πού συναντήθηκαν ή πού και πώς γνωρίστηκαν οι δύο Ικτεροι?Στις εισαγωγές γυναικαρίων ή στις εξαγωγές οδόντων?Πείτε με,σας παρακαλώ..είναι μια εύλογη απορία νομίζω.

John G. Simandiras είπε...

ντινιώ, πλάσε με τη φαντασία σου όπΧοια σκηνή θες. άσε τον μύθο να πλανάται και να λειτουργεί προς όφελος του γκρουπ.

για νι

haxou aka joy! είπε...

ΣΗΜ. ΤΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ:
...μπορει μεν το "ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ" να είναι πιο σωστό, τώρα που το σκέφτομαι, αλλά στους Ίκτερους το ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ μου ταιριάζει καλύτερα, καθώς είναι συνειδητοί επιδειξίες κιτρινίλας και την επιδεικνύουν, όντας κίτρινοι και οι ίδιοι,
οπότε κι εγώ δεν αλλάζω το σχόλιο μου και το αφήνω εξεπίτηδες έτσι.

(αχ, πάλι παραμιλάω βραδιάτικα...somebody shoot me, please!)

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Σαν απόλυτος ικτεροfan έχω να πω ότι ποτέ δεν μου άρεσαν οι μουσικές τους συν-θέσεις ούτε καν η φωνή στην Αγανάχτηση. Λάτρεψα όμως από το πρώτο λεπτό αυτή την -πως να το πω ευ.γενικά- κιτρινίλα τους. Το φιζίκ, το στήσιμο και φυσικά το performing στη σκηνή... Ελπίζω να τους απολαύσω ξανά ζωντανούς στην σκηνή στα κοντά...

haxou aka joy! είπε...

Συμεών,
τι σόι απόλυτος ικτεροφάν είστε, όταν ούτε η φωνή, ούτε η μουσική σάς αρέσει;
(...άμα έχεις τέτοιους φαν τι να τους κάνεις τους εχθρούς!
ή, μήπως, ακόμα και οι φαν σ΄αυτό το συγκρότημα είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους;)

Ντη είπε...

..Μπράβο Χα..έτσι είναι.Ακόμη και οι φανς των ίκτερων είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.Η λέξη fan δεν είναι το αντίστοιχο του φανατικού οπαδού αλλά προέρχεται από το "φάνε,του ρήματος "τρώω",οι φανς των ίκτερων δεν τους συμπαθούν,αλλά σκέφτονται πώς να τους φαν και πώς να τους κακολογήσουν.Πώς να τους γλωσσοφάν.Σωστά Σίμο?

η δικηγόρος του Σίμου,
db

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Μπράβο ρε δικηγόρε! Πράγματι έτσι είναι. Κάτι σαν τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του... Ικτεροφάν=Ικτεροφάγος λειπών.
Θα επανέλθω όταν χονέπσω!

haxou aka joy! είπε...

Α, τώρα κατάλαβα!
Έτσι εξηγείται και το γιατί ο Να Σο έβαζε τους ικτεροφάν να τον πυροβολούν!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΦΑΝ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ"!
Για δες, λειπών.
Όπως έλεγε κι η γιαγιάκα μου: "όσο γερνάς, τόσο μαθαιντς..."

Ντη είπε...

..Ναι ναι..ακόμη και στο παιχνίδι είναι φανερό!