Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΚΑΙ-ΚΑΛΑ από τη Χα Κρίστιαν ΆντερΣιν

EΚΑΝΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΥΟ εκείνο το βράδυ στους δρόμους του Πεκίνου. Το χιόνι έπεφτε πυκνό και βαρύ, σκεπάζοντας τα πάντα και κάνοντας την πόλη να μοιάζει με άσπρη τούρτα.
Τα δυο κίτρινα καλικαντζαράκια, που ξεχώριζαν σ΄αυτό το λευκό τοπίο σαν το λεμόνι μες στο γάλα, είχαν βγει βόλτα παίρνοντας παραμάζωμα τα μπαράκια και τα κλαμπ. Εδώ και καιρό, είχαν αγαναχτήσει -πραγματικά- με όλα όσα έβλεπαν γύρω τους.
Φτάνοντας έξω από το «Σουαν Σι χεν» (Κίτρινος πυρετός στα σουηδικά), ο Να Σο κόλλησε τη μούρη του στην τζαμαρία. Μέσα, ένα νέο κινέζικο πανκ-και-καλά συγκρότημα έκανε πρόβες. - Αυτό θέλω να γίνω! είπε με λαχτάρα.
Ο Για Νι, αφού έμεινε ένα λεπτό αμίλητος, σαν να κρατούσε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του lounge, είπε:
- Τι θες, ρε Να Σο; Να γίνεις άλλη μία από τα ίδια; Να κάνεις μια μπάντα σαν όλες τις άλλες; Αυτό σχεδιάζαμε και προβάραμε τόσον καιρό; Αφού είπαμε, εμείς έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα, στόχο! Δεν πάμε έτσι, σαν αυτούς τους αξιοθρήνητους στα τυφλά! Εμείς είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ αγόρι μου! ΑΙΩΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Ο Να Σο κούνησε το κεφάλι με επιδοκιμασία, σε σημείο που κόντεψε να του πέσει το πράσινο σκουφάκι.
- Καλά λες, ρε Για Νι! Με συγχωρείς. Είναι που ώρες ώρες δεν μπορώ να περιμένω άλλο αυτή τη μέρα που θα γίνουμε άνθρωποι και θα δείξουμε σε όλους τι πάει να πει «Ίκτεροι»! Με πιάνει αυτή η γαμημένη η ανυπομονησία! Πότε επιτέλους θα εξανθρωπιστούμε, για να κάνουμε το ντεμπούτο μας στο κακιτεχνικό στερέωμα!
- Μη βιάζεσαι, φίλε μου, απάντησε ο Για Νι με ένα περίεργο χαμόγελο σιγουριάς στα χείλη. Έβριθιγκ ιζ αντερ κοντρόλ φορ αςς. Έχω κάνει τις συμφωνίες μου, είπε και κοίταξε προς τον ουρανό. Βγάλε τώρα ένα σπίρτο κι άναψέ το για να ζεσταθεί λιγουλάκι το κοκαλάκι μας.
Ο Να Σο έβγαλε από την τσέπη του πράσινου παντελονιού του το κουτάκι με τα σπίρτα. Καθισμένοι εκεί, στη γωνιά του μπαρ, τα άναψαν όλα, ένα - ένα, ώσπου τους πήρε ο ύπνος.
Και τι ονειρεύτηκαν;
Την πρώτη τους χριστουγεννιάτικη ικτερική παράσταση, (ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ!) μπροστά σε ένα πλήθος από αφιονισμένους ικτεροφάν, έτοιμους να τους κατασπαράξουν.

12 σχόλια:

Lefteris Sketo είπε...

Καλα τα σπιρτα αλλα αλλη φορα και ως κινεζοι που πρεπει ως στοχο ζωης να εχουν τη στηριξη της Κινας και της επαναστασης(πιστευω να ξερετε απ` εξω το κοκινο βιβλιο του τιμονιερη) να προτιματε τους φαντασυικους αντιανεμικους και παμφθηνους κινεζικους αναπτηρες.Ζεσταινουν καλυτερα και κραταν μπορει και παραπανω.

Ντη είπε...

ουάτ ε λάβλι κτρίστμασάζ στόρι!Με συγκίνησες βρε Χα Ξου!

haxou aka joy! είπε...

Κύριε Johan,
εσείς είστε οπαδός του ανταγωνισμού. Προτιμάτε Ντίκενς και σίγουρα αυτός σας έβαλε την ιδέα για τον αναπτήρα. Τα φτωχά κινεζάκια μόνο για σπίρτα έχουν λεφτά. Τους αναπτήρες τούς πουλάν στους πλούσιους ευρωπέους.(Παρεμπιπτόντως, σήμερα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα είχε dvd δώρο τη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τη μαύρη οχιά-Rowan Atkinson. Αν δεν το πήρατε, κάτι θα κάνουμε να σας το χαρίσουμε, μέρες που είναι. Αφού το δούμε κι εμείς πρώτα, βέβαια. Κοινοκτημοσύνη.)

Ντι μου...φιλάκια, ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι το χάιλάητ του ποστ είναι η χριστουγεννιάτικη ικτερική παράσταση. Το παραμύθι ήταν φούμαρα. Περιτύλιγμα. Αλλά και τα περιτυλίγματα χρειάζονται αυτήν την εποχή, ε;

Ντη είπε...

Άσε Χα μου,γέμισε ο κόζμος με περιτυλίγματα,ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα.Οπότε,ορθώς έπραξες!Εξάλλου το παραμύθιαζμα είναι της μόδας.Εσύ επιτελείς το χρέος σου στους ίκτερους,οπότε ο ιερός σκοπός σου,αγιάζει τα μέσα.
φιλιά,καλό χριστουγεννιάτικο ριλάξ!

Ντη είπε...

Καλά ρε ΧΑ,τί ωραίο χορευτικό!Τώρα πρόσεκσα το λινκ.Μου έφτιαξε την διάθεση!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδεχτώ ότι αυτό το παραμύθι της Χα Κρίστιαν ΆντερΣιν ποτέ δεν μου άρεσε.
Πάντα με παρουσίαζε ως τον επιρρεπή και τον αδύναμο του συγκροτήματος. Μετά την κολοσσιαία και παγκόσμια επιτυχία του άλλωστε ο Για Νι καρπώθηκε την φήμη η οποία και εδραιώθηκε στο κοινό ότι αυτός ήταν ο μέντοράς μου και αυτός ο οποίος ευθύνεται για το μοναδικό μουσικό ύφος των Ίκτερων.

Δεν είναι έτσι! Και εγώ αξίζω! (κλαψ, κλαψ...)

Δεν εμφανίζομαι απόψε στο Μέγαρο! Θα πρέπει άμεσα να βγάλουμε μια ανακοίνωση η οποία θα ενημερώνει τα ΜΜΕ ότι οι παραστάσεις μας ακυρώνονται.

Κάθε Χριστούγεννα να με πληγώνετε...
Δεν θέλω να λέγομαι άλλο Ίκτερος!

Λυπημένα,
Μαίρη Κρίστμας.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

...μέχρι και στο Μαϊ Σπε Ις των Ικτεροφάν κάνω ρι κου εστ για να γίνω "φίλος" και δεν με δέχονται. Τέτχοια κατάντια...

haxou aka joy! είπε...

Μαίρη μου,
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Μην ακυρώσεις την παράσταση στο Μέγαρο! Θα μπούμε μέσα κι έχω πάρει εορτοδάνειο!

θα σου γράψω ένα νέο παραμύθι. Θα είναι η ιστορία μιας νέας και των όσων φοβερών πέρασε από τον αδίστατο Για Νι μέσα στο συγκρότημα των Ικτερων. Θα το λένε "Η πεντάμορφη και το κίτρινο τέρας".

Όσο για τους ικτεροφάν, από έγκυρες πηγές έμαθα ότι σε απέρριψαν, γιατί αν γίνεις κι εσύ ικτεροφάν, ποιον τελικά θα φαν;
Κανονικά πρέπει να σβήσουν και το Για Νι από τους φίλους.

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Για να βγάλω τα πράγματα από τη θέση τους: Στους Ικτεροφάν, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Κυριακής, αποφασίστηκε με ψήφους 43 υπέρ και 42 κατά να απορριφθεί το request του ενός Ίκτερου ως μη σύμφωνη με τις αρχές και τους ιερούς κανόνες του γυναικοκρατούμενου βεβαιώς ικτεροφανόκοσμου (όπως μπορεί κανείς να δει υπερέχουν οι κίτρινες γυναικείες παρουσίες στους friends). Καλά να πάθετε λοιπόν κύριε Να Σον. Αν λοιπόν ξαναγίνει request θα πρέπει να υπάρξει κάποιους είδους μεταμφίεση και αν γίνεται με κάτι που τρώγεται, όπως π.χ. σοκολάτα. Και βέβαια σε αυτό το άθλιο σχόλιο μιλάω σαν εκπρόσωπος τύπου και πληροφοριών (όπως με όρισε η προσωρινή επιτροπή κρίσεων των ικτεροφάν ενόψει και ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου και με γνωστή τη δράση μου κατά της θανατικής ποινής)!!!
Στο επόμενο Δ.Σ. θα τεθεί θέμα διαγραφής του Για Νι μιας και τέθηκε το ζήτημα. We will see!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

(Αλήθχεια, άφησα αρκετά χρόνο στο να απαντήσω για υποδηλώσω ότι νευριάσα, ότι σπάστηκα κανονικά ραδερφάκιμου, ότι τα πήρα στο κρανίο βρεπαιδάκιμου με αυτήν μου την απορριψή από τους Ιkterofan;
Ελπίζω ναι...)

Simeon πρόσεχε τι λες και που πας να μπλέξεις. Φυσικά το επόμενο που τώρα πρέπει να πράξω είναι να σου ζητήσω, μιας και είσαι ο εκπρόσωπος τύπου και πληροφοριών του Ιkterofan, να κοινοποιήσεις τους ιερούς κανόνες σύμφωνα με τους οποίους το request μου κρίθηκε ως μη σύμφωνο.
Κοίταξε όμως, για να σε προλάβω και μην καταφύγεις στην εύκολη λύση των υπεκφυγών "και να ξερεις να και δεν μπορώ και αυτό και το άλλο και το παραλλό", ότι και καλά τάχα μου "αυτά είναι απόρρητα, εγώ δεν τα γνωρίζω, ξέρεις χάσαμε το χαρτί όπου τα είχαμε γράψει και τρίχες κατσαρές" και άλλες εξυπλούλες υπεκφυγoύλες (μπορώ να σου βρω και άλλες αν θες) είσαι υποχρεωμένος απέναντι στους τρισεκκaτομύρια αναγνώστες του blog (simeonτέων σήμερα κάναμε ρεκόρ επισκεψηιμότητας, 2 φορές μπήκα εγώ...) να κοινοποιήσεις παραύτα τις αρχές του Iktreofan.
Αλλιώς θα σε απογοητεύσεις...

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

...και να ξερεις ...να ...δεν μπορώ ....και αυτό και το άλλο και το παραλλό... και καλά τάχα μου ...αυτά είναι απόρρητα.... εγώ δεν τα γνωρίζω ...ξέρεις χάσαμε το χαρτί όπου τα είχαμε γράψει ...και τρίχες κατσαρές...και άλλες εξυπλούλες υπεκφυγoύλες θα επαναλάμβανα αισίως! Α, και καλή ικτεροχρονιά!!

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

-> και επανέρχομαι να ευχαριστήσω τους 3.334.001 ικτεροφανς για την συμμετοχή στην προρεβεγιονάτη συνάντηση που έλαβε ήπειρο κάτω από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων. Έγινε κυριολεκτικά της ικτερόπης! Θα ακολουθήσει προφανώς post ή κάτι τέτοιο με φωτόσσσσσσ...